Beau Constantia

Pavilion, 2004

The meditation pavilion is perched dramatically on the edge of an earth bank, on a steep slope surrounded by a grove of indigenous trees.

The design intention was for a harmonious merging with the landscape but at the same time for a serene centre of calm and containment.

The architectural concept is an arrangement of two interlocking forms, the larger directed at the landscape and providing shelter and the other directed at the house and providing containment for the brine pool below and meditation space above.

This “outdoor sculpture” extends into space in the cardinal directions, creating a complex interplay of volumes and an ambiguity between inside and outside space. The Pavilion has been converted into a wine tasting bar and restaurant.

Photography:

ARCHIGRAPHY ©

© Metropolis Design 2018 All Rights Reserved | Privacy Policy and Terms of Use | News

Website design by KNOWN